wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur is een stof die gebruikt wordt als zure stof en zorgt dat bijvoorbeeld natriumwaterstofcarbonaat (baksoda) zijn rijzende werking afgeeft.

Duits: weinsäure
Frans: acide tartrique
Engels: tartaric acid, winestone

Formule: C4H6O6
E-nummer: E334

Betekenis

Wijnsteenzuur en wijnsteen zijn twee verschillende maar wel gerelateerde stoffen. Ze worden beiden gebruikt, zo begrijpen wij, als zure component bij gebruik van baksoda.

Wat het voordeel is van de ene of de andere stof wanneer dit gebruikt wordt bij baksoda is ons onbekend. Als je aanvullende informatie hebt wordt dit door ons zeer op prijs gesteld.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >wijnsteenzuur

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik