witte rijst

links zilvervliesrijs, rechts witte rijst
links zilvervliesrijs, rechts witte rijst

Witte rijst is rijst waarvan de zemel en kiem is verwijderd.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: white rice

Gerelateerd: zilvervliesrijst (NL)

Van nature is de rijstkorrel voorzien van een omhulsel, de zemel, en beschikt het ook over een kiem. Rijst waar de zemel en de kiem niet verwijderd zijn wordt zilvervliesrijst genoemd. Door de zemel en de kiem te verwijderen krijgt de rijst een wit uiterlijk en kan zeer lang bewaard worden. Witte rijst is feitelijk het endosperm van de rijstkorrel en bevat daarom vrijwel alleen maar zetmeel en eiwitten en weinig vitaminen en mineralen, die wel in zilvervliesrijst zitten.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen