witte rijst
Witte rijst is rijst waarvan de zemel en kiem is verwijderd.
Frans: n.b.*
Engels: white rice
Gerelateerd: zilvervliesrijst (NL)
Van nature is de rijstkorrel voorzien van een omhulsel, de zemel, en beschikt het ook over een kiem. Rijst waar de zemel en de kiem niet verwijderd zijn wordt zilvervliesrijst genoemd. Door de zemel en de kiem te verwijderen krijgt de rijst een wit uiterlijk en kan zeer lang bewaard worden. Witte rijst is feitelijk het endosperm van de rijstkorrel en bevat daarom vrijwel alleen maar zetmeel en eiwitten en weinig vitaminen en mineralen, die wel in zilvervliesrijst zitten.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie