zachte tarwe

Zachte tarwe

Zachte tarwe is een type tarwe dat fysiek zachter is dan harde tarwe. De glutenvormende eiwitten in dit tarwe zijn van lage kwaliteit en wordt verwerkt tot patisseriebloem dat juist zeer geschikt is voor de bereiding van koek en gebak en niet voor brood.

Duits: n.b.*
Frans: blé tendre
Engels: soft wheat

Gerelateerd: harde tarwe, tarwe, glutenvormende eiwitten

Betekenis

Met zachte tarwe wordt een tarwesoort aangeduid dat beschikt over weinig glutenvormende eiwitten en dat deze van een matige kwaliteit is voor het bereiden van brood. Van dit zachte tarwe wordt patisseriebloem gemaakt waarmee crackers, koekjes, gebak en beschuit wordt gemaakt waarbij veel en sterke gluten juist niet op prijs worden gesteld.

Vanwege het zeeklimaat zal tarwe in een dergelijk klimaat zachte tarwe opleveren. Naarmate het klimaat meer lijkt op een landklimaat, wordt het tarwe "harder" en beschikt dan over sterke en meer glutenvormende eiwitten. Overigens is het klimaat maar ook het tarweras van invloed op de harde- of zachte eigenschap van het tarwe.

De termen harde- en zachte tarwe zijn ontleed aan het hard of zacht zijn van de tarwekorrel, waarbij dit meer of minder moeite koste bij het malen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >zachte tarwe

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik