zeeuwse

Zeeuwse bloem

Zeeuwse bloem wordt gemaakt van zachte tarwe en is niet erg geschikt voor het bereiden van brood, maar is juist het voorkeurstarwe bij de productie van patisseriebloem.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: zachte tarwe, patisseriebloem (NL)

Voor de productie van koekjes en gebak is een deeg met een sterke glutenstructuur niet gewenst. Bloem gemaakt van zachte tarwe is daar zeer geschikt voor. Tarwe die in een zeeklimaat wordt geteeld wordt zachte tarwe genoemd. Zeeuws tarwe is dus een voorbeeld van zachte tarwe en de bloem daarvan wordt Zeeuwse bloem genoemd.

Gebruik je Zeeuws bloem voor de bereiding van brood dan zal dit, vanwege het beperkte gashoudend vermogen van het deeg, een compact brood opleveren.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen