zeeuwse bloem

Zeeuwse bloem

Zeeuwse bloem wordt gemaakt van zachte tarwe en is niet erg geschikt voor het bereiden van brood, maar is juist het voorkeurstarwe bij de productie van patisseriebloem.

Gerelateerd: zachte tarwe, patisseriebloem

Betekenis

Voor de productie van koekjes en gebak is een deeg met een sterke glutenstructuur niet gewenst. Bloem gemaakt van zachte tarwe is daar zeer geschikt voor. Tarwe dat in een zeeklimaat wordt geteeld wordt zachte tarwe genoemd. Zeeuws tarwe is dus een voorbeeld van zachte tarwe en het bloem daarvan wordt Zeeuwse bloem genoemd.

Gebruik je Zeeuws bloem voor de bereiding van brood dan zal dit, vanwege het beperkte gashoudend vermogen van het deeg, een compact brood opleveren.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >Zeeuwse bloem

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik