zilvervliesrijst
Zilvervliesrijst is rijst zoals deze in de natuur geoogst wordt, dus met zemel en kiem.
Frans: n.b.*
Engels: brown rice
Gerelateerd: witte rijst (NL)
Zilvervliesrijst is onbewerkte rijst. Om de rijstkorrel bevindt zich nog de oorspronkelijke zemel en ook is de kiem niet verwijderd. Hierdoor heeft deze rijstkorrel een bruine kleur. Doordat in de kiem zich kiemolie bevindt kan deze rijst ranzig worden. Koel bewaren en binnen een aantal maanden gebruiken voorkomt het ranzig worden.
Door de aanwezigheid van de zemel en kiem bevat zilvervliesrijst veel meer vitaminen en mineralen en is dus gezonder dan witte rijst.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie