zuur ingrediënt

Zuur ingrediënt

Een zuur ingrediënt is een stof met pH-waarde onder de 7 en is bij sommige synthetische rijsmiddelen noodzakelijk om de rijzende werking te activeren.

Gerelateerd: synthetisch rijsmiddel

Betekenis

Bij enkele synthetische rijsmiddelen zoals natriumwaterstofcarbonaat (baksoda), kaliumcarbonaat en kaliumwaterstofcarbonaat is altijd een zuur ingrediënt nodig om het rijsmiddel de rijzende werking te activeren. Zonder zo'n zuur ingrediënt zal het beslag of deeg niet rijzen en krijgt de deegwaar een vieze zeepachtige smaak omdat deze rijsmiddelen een base vormen in deeg. Bekende voorbeelden van zure ingrediënten zijn:

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >zuur ingrediënt

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik