zuur

zuur ingrediënt

Een zuur ingrediënt is een stof met pH-waarde onder de 7 en is bij sommige synthetische rijsmiddelen noodzakelijk om de rijzende werking te activeren.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: synthetisch rijsmiddel (NL)

Bij enkele synthetische rijsmiddelen zoals natriumwaterstofcarbonaat (baksoda), kaliumcarbonaat en kaliumwaterstofcarbonaat is altijd een zuur ingrediënt nodig om het rijsmiddel de rijzende werking te activeren. Zonder zo'n zuur ingrediënt zal het beslag of deeg niet rijzen en krijgt de deegwaar een vieze zeepachtige smaak omdat deze rijsmiddelen een base vormen in deeg. Bekende voorbeelden van zure ingrediënten zijn:

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen