zuurteregelaar

zuurteregelaar

Een zuurteregelaar is een stof die de pH-waarde (zuurtegraad) kan wijzigen.

Duits: n.b.*
Frans: correcteurs d'acidité
Engels: n.b.*

Een zuurteregelaar is een stof die aan voedsel wordt toegevoegd om de zuurtegraad, de zogenaamde pH-waarde te wijzigen.

Is voedsel té zuur (te lage pH-waarde) dan wordt een basische stof gebruikt die het dan minder zuur kan maken of zelfs geheel kan neutraliseren. Is het voedsel te basisch (te hoge pH-waarde), dan wordt een zure stof toegevoegd die de pH-waarde laat dalen.

Alleen door de Europese Unie toegelaten zuurteregelaars mogen aan voedsel worden toegevoegd, die zijn te herkennen aan een E-nummer.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen