zuurteregelaar

Zuurteregelaar

Een zuurteregelaar is een stof die de pH-waarde (zuurtegraad) kan wijzigen.

Duits: n.b.*
Frans: correcteurs d'acidité
Engels: n.b.*

Betekenis

Een zuurteregelaar is een stof die aan voedsel wordt toegevoegd om de zuurtegraad, de zogenaamde pH-waarde te wijzigen.

Is voedsel té zuur (te lage pH-waarde) dan wordt een basische stof gebruikt die het dan minder zuur kan maken of zelfs geheel kan neutraliseren. Is het voedsel te basisch (te hoge pH-waarde), dan wordt een zure stof toegevoegd die de pH-waarde laat dalen.

Alleen door de Europese Unie toegelaten zuurteregelaars mogen aan voedsel worden toegevoegd, die zijn te herkennen aan een E-nummer.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >zuurteregelaar

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik