logo
logo medium

Lossen van brood

een brood wordt uit de broodvorm gelost op een rooster waar het kan afkoelen

Wanneer je een brood in een broodblik uit de oven haalt dan draai je bakblik om boven het rooster om het af te laten koelen. Die actie wordt het lossen genoemd.

Waarom lossen van brood?

Als je broden bakt in een bakvorm en ze uit de oven hebt gehaald moet je ze meteen lossen, uit het bakblik op een draadrooster. Als je het brood in de bakvorm zou laten zitten dan zal heel snel condens ontstaan in het bakblik. Het brood is namelijk nog heet en bevat veel vocht. Het blik begint af te koelen zodra je deze uit de oven hebt gehaald en daardoor zal de hete waterdamp uit het brood condenseren aan de binnenkant van het koelere bakblik. Een nat brood aan de zijkant maar vooral aan de onderkant is het gevolg.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

populair

home­ >bereiden >bakken >lossen

laatste toevoegingen

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie