Mise en place

mise en place, alle ingrediënten voor het bereiden van brood staan klaar, zo kunnen we niets vergeten
mise en place

Bij het bereiden van brood is de eerste stap het klaarzetten van alle ingrediënten, het zogenaamde mise en place. Waarom is deze stap zo belangrijk?

Waarom klaarzetten?

Het verzamelen en klaarzetten van alle benodigdheden voor het broodbereiden, dient de volgende doelen:

  • (Je aan te leren) om op een gestructureerde manier te werken
  • Te voorkomen dat je een ingrediënt vergeet.
  • Je te overtuigen dat alle ingrediënten beschikbaar zijn en dat je hier niet achter komt terwijl je al bezig bent.

Vooral het tweede punt helpt je enorm. Het meel of water zal je niet vergeten, dan wordt het wel een heel vreemd deeg. Maar vroeg of laat ga je, zonder mise en place, het zout, gist of de broodverbeteraar vergeten.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >bereiden >mise en place

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik