Molenwinkels in Flevoland

gebouw van de provincie flevoland

Flevoland is nog een heel jonge provincie. Formeel sinds 1986. Flevoland heeft daarom geen traditionele windmolens zoals die in andere provincies te vinden zijn. Daarom zijn er ook geen molenwinkels te vinden in Flevoland. Je zal dus moeten omkijken naar molenwinkels in Friesland, Gelderland, Overijssel en Utrecht (wellicht ook nog Drenthe).

Waar wordt meel verkocht wat op een traditionele manier is gemalen?

motor aangedreven graanmolen - waldner biotech
elektromotor aangedreven graanmolen met traditionele maalstenen (fabrikant: Waldsteiner biotech)

Flevoland is een jonge provincie en tijdens het ontstaan was de tijd van de windmolen al voorbij. Vandaar dat in Flevoland geen traditionele windmolens staan die graan malen.

Mocht u een winkel kennen in Flevoland waarin meel wordt aangeboden die met traditionele molenstenen is gemalen maar dan bijvoorbeeld aangedreven door een elektromotor in plaats van een windmolen, dan willen we die graag op deze pagina vermelden.

Het gaat er ons om dat het meel op een niet industriële manier wordt gemalen maar juist tussen twee molenstenen of maalstenen. In dat geval belanden alle delen van de tarwekorrel in het meel. Dat is bij industrieel meel meestal niet het geval en dat verschil proef je. Het maakt ons niet uit of het meel gemalen is door en wind aangedreven koppel maalstenen of dat een elektromotor de energie heeft geleverd. Maar we geven toe, een windmolen heeft wel wat nostalgisch.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >bereiden >ingrediënten >kopen >molenwinkels >flevoland

laatste toevoegingen

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie