Testverslag Aurora weizenmehl type 405 tarwebloem

pak aurora weizenmehl type 405 van 1 kg
Aurora weizenmehl type 405

In dit artikel lees je onze ervaringen met het bakken van een brood van met de tarwebloem van Aurora. Je kan dit meel in Duitsland bij supermarktketens kopen in pakken van 1 kg. Op de verpakking staat Aurora Weizenmehl type 405.

Eindoordeel

Van dit bloem hebben we een witbrood gebakken zonder toevoegingen. Het enige wat we dus gebruikte is bloem, water, zout en gist. Het brood heeft een mooi goudbruine korst met een redelijke glans die ontstond nadat we het beneveld hadden direct na het bakken. De kortst en het kruim ziet er goed uit. Ondanks dat we geen broodverbeteraar gebruikten had het brood nog een mooi volume.

Hoe hebben we dit brood gemaakt?

Welk recept we hebben gebruikt voor dit brood inclusief een korte beschrijving van de werkwijze tref je hier aan. De uitgebreide beschrijving vind je hier, maar in het kort: 500 gram bloem, 260 gram water, 8 gram zout, 5 gram instant gist, 2,5 gram enzymmix, deegtemperatuur 27° Celsius, twee minuten mengen, dertien minuten kneden, 50 minuten 1e rijs, doorslaan, 40 minuten 2e rijs, gevormd tot deegrol, 70 minuten narijs (in het bakblik), 25 minuten bakken op 190° en 20 minuten op 180° Celsius*. De afmetingen van ons blauwstalen bakblik is 28x10x8,5 cm (lxbxh) en heeft een inhoud van 2200 ml.

* Deze baktemperaturen gelden voor een specifieke Siemens oven die wij gebruiken in deze test. Uit ervaring weten we dat de werkelijke oventemperatuur enorm kan afwijken van de ingestelde waarde. Ter illustratie, in een andere oven, de Ikea Kulinarisk, een hete luchtoven met stoomfunctie (die we overigens dan niet gebruiken, alleen boven- en onderwarmte), houden we 220° en later 200° Celsius graden aan en krijgen we dezelfde resultaten. Lees meer over het bakken in dit artikel.

Andere testuitslagen

Je kan de bakaard van deze bloem zoals het volume, de korst en kruim vergelijken met brood dat we van andere bloem soorten hebben gebakken in de de grote meel- en bloemtest.

Foto's van het brood

voorzijde broodweizenmehl type 405 van Aurora
voorzijde
achterzijde brood weizenmehl type 405 van Aurora
achterzijde
bovenzijde brood weizenmehl type 405 van Aurora
bovenzijde
doorsnede brood weizenmehl type 405 van Aurora
doorsnede

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >bereiden >ingrediënten >meel >grote meel- en bloemtest

laatste toevoegingen