logo
logo medium

Testverslag DM Bio dinkelvollkornmehl

pak dm bio dinkelvollkornmehl van 1 kg
DM Bio dinkelvollkornmehl

Wat zijn onze ervaringen met het bakken van een brood van het biologische volkorenspeltmeel van DM? In Duitsland is bij een van de grootste drogisterijketens, DM genaamd, onder andere biologisch volkorentarwemeel in pakken van 1 kg te koop. Op de verpakking staat DM Bio dinkelvollkornmehl.

Eindoordeel

Geen oordeel beschikbaar, alleen foto's van het brood.

Zemelen

Hoe de hoeveelheid zemelen van dit meel zich verhoudt tot andere meelsoorten tref je aan in het zemelfracties overzicht.

Testverantwoording

Hoe we het meel hebben getest kan je lezen in onze testverantwoording en testmethodiek.

Hoe hebben we dit brood gemaakt?

Welk recept we hebben gebruikt voor dit brood inclusief een korte beschrijving van de werkwijze tref je hier aan. De uitgebreide beschrijving vind je hier, maar in het kort: 600 gram meel, 370 gram water, 9 gram zout, 6 gram instant gist, 3,5 gram enzymmix, deegtemperatuur 27° Celsius, twee minuten mengen, dertien minuten kneden, 60 minuten 1e rijs, doorslaan, gevormd tot deegrol en 60 minuten narijs (in het bakblik), 25 minuten bakken op 190° en 20 minuten op 180° Celsius*. De afmetingen van ons blauwstalen bakblik is 28x10x8,5 cm (lxbxh) en heeft een inhoud van 2200 ml.

* Deze baktemperaturen gelden voor een specifieke Siemens oven die wij gebruiken in deze test. Uit ervaring weten we dat de werkelijke oventemperatuur enorm kan afwijken van de ingestelde waarde. Ter illustratie, in een andere oven, de Ikea Kulinarisk een hete luchtoven met stoomfunctie, houden we 220° en later 200° Celsius graden aan met alleen boven- en onderwarmte en krijgen we dezelfde resultaten. Lees meer over het bakken in dit artikel.

Andere testuitslagen

Je kan de bakaard van dit meel zoals het volume, de korst en kruim vergelijken met brood dat we van andere meel soorten hebben gebakken in de de grote meel- en bloemtest.

Foto's van het meel

Geen foto's van het meel en de fracties beschikbaar.

Foto's van het brood

zijaanzicht brood dm bio dinkelvollkornmehl
voorzijde
zijaanzicht brood dm bio dinkelvollkornmehl
achterzijde
bovenzijde brood dm bio dinkelvollkornmehl
bovenzijde
doorsnede brood dm bio dinkelvollkornmehl
doorsnede

Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactieformulier.

populair

home­ >bereiden >ingrediënten >meel >grote meel- en bloemtest >dm bio dinkenvollkornmehl

laatste toevoegingen

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie