Testverslag tarwebloem voor alle gebruik T45, farine de ble, van Francine
In dit testverslag lees je onze ervaring met het bakken met de tarwebloem voor alle gebruik van Francine
Met dit bloem bak je lekkere maar niet de mooiste broden.
Introductie
Dit tarwebloem komt uit Frankrijk en kochten wij bij Carrefour, ook dus in België verkrijgbaar. Dit is een standaard tarwebloem van het typenummer 45. In dit artikel kan je lezen wat dat typenummer betekent.
Eindoordeel
Dit bloem lijkt niet zo geschikt voor het maken van witbrood. Het kan wel, maar de resultaten zijn beperkt. Het brood ruikt en smaakt lekker, maar zoals je op de foto's kan zien bevat de korst nog al veel scheuren.
Zonder de enzymmix blijft dit brood vrij compact, maar de smaak blijft wel lekker.
Hoe hebben we dit brood gemaakt?
Welk recept we hebben gebruikt voor dit brood inclusief een korte beschrijving van de werkwijze tref je hier aan. De uitgebreide beschrijving vind je hier, maar in het kort: 500 gram bloem, 270 gram water, 8 gram zout, 5 gram instant gist, 2,5 gram enzymmix, deegtemperatuur 27° Celsius, twee minuten mengen, dertien minuten kneden, 50 minuten 1e rijs, doorslaan, 40 minuten 2e rijs, gevormd tot deegrol, 70 minuten narijs (in het bakblik), 25 minuten bakken op 190° en 20 minuten op 180° Celsius*. De afmetingen van ons blauwstalen bakblik is 28x10x8,5 cm (lxbxh) en heeft een inhoud van 2200 ml.
* Deze baktemperaturen gelden voor een specifieke Siemens oven die wij gebruiken in deze test. Uit ervaring weten we dat de werkelijke oventemperatuur enorm kan afwijken van de ingestelde waarde. Ter illustratie, in een andere oven, de Ikea Kulinarisk, een hete luchtoven met stoomfunctie (die we overigens dan niet gebruiken, alleen boven- en onderwarmte), houden we 220° en later 200° Celsius graden aan en krijgen we dezelfde resultaten. Lees meer over het bakken in dit artikel.
Andere testuitslagen
Je kan de bakaard van deze bloem zoals het volume, de korst en kruim vergelijken met brood dat we van andere bloem soorten hebben gebakken in de de grote meel- en bloemtest.
Foto's van het brood zonder toevoegingen
Foto's van het brood met enzymmix
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie