Vraag het broodsmakelijk.nl

Regelmatig krijgen wij van bezoekers van onze site een vraag voorgelegd. De meest interessante hebben we gepubliceerd en zijn hieronder te vinden. Heb je ook een vraag? Stel hem gerust via het reactieformulier.
Algemeen
- Hoe komt het dat zelfgebakken brood snel oudbakken is?
- Hoeveel gram meel levert een brood op met een bepaald gewicht?
- Welke broodverbeteraar voor welk type brood?
- Het brood blijft wat compact, hoe kan ik het luchtiger krijgen?
- Wat doet sojagrut in brood van de Appie?
- Hoe kan ik mijn zelf gebakken bolletjes brood luchtiger maken?
- Brood bakken zonder zout?
Ingrediënten
- Kan je van havermeel of gemalen havermout een brood bakken?
- Wat zijn de gezondheidsaspecten van broodverbetermiddelen in broodmix?
- Waarom is bloem in de supermarkt goedkoper dan volkorenmeel?
- Moet ik tarwebloem of patentbloem gebruiken voor brioche?
- Wat zijn die zwarte schilfertjes in mijn biologisch meel en is dat erg?
- Wat is het verschil tussen volkorenmeel en volkorentarwemeel?
- Waar koop ik ongebleekte bloem en meel?
- Waarom is de kleur van bloem bij de molenaar anders dan bloem van de supermarkt?
- Kan je brood bakken met natriumarm zout zoals LoSalt of lightzout?
- Is havermout wel of geen volkoren?
Kneden
- Hoe weet ik dat het deeg voldoende gekneed is?
Rijzen en gist
- Liggen de verhoudingen meel/gist vast?
- Kan je deeg laten rijzen in een hooimadam?
- Het deeg rijst wel goed in de voorrijs, maar stopt met rijzen in het bakblik, hoe kan dat?
- Hoe komt dat mijn deeg heel weinig ovenrijs heeft?
- Deeg afdekken met folie of oven benevelen met plantenspuit bij gebruik oven als rijskast?
- Hoe komt dat het deeg in de winter minder snel rijst en de broden niet zo hoog zijn?
- Kan je deeg een nacht in de koelkast bewaren en daarna bakken?
Opmaken en bakken
- Kan je ook brood bakken in een oven met een kleine binnenhoogte zoals de meeste combimagnetronovens?
- Brood bakken met een voorverwarmde of koude oven?
- Hoe komt het dat het deeg inzakt / instort tijdens het bakken?
- Moet je sesamzaad eerst roosteren voor gebruik in of op het deeg?
- Hoe kan je een brood bakken met een knapperige korst zoals bij een boule rustique?
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie