vragen van bezoekers

Als ik sesamzaad toevoeg aan de bloem, moet dit dan tevoren in een koekenpan worden geroosterd of kan ik het sesamzaad zonder meer toevoegen? Wat is het beste?

Geroosterd en ongeroosterd sesamzaad

Sesamzaad wordt verkocht in ongeroosterde als geroosterde vorm. Sesamzaad dat je wil verwerken in je deeg of als decoratie kan met ongeroosterd sesamzaad als in de geroosterde versie. Het verschil is dat na roosteren het sesamzaad sterker smaakt. De keuze is dus aan jou.

Decoreren met sesamzaad

Wanneer je sesamzaad wil gebruiken voor decoratie van het brood, en het zaad wil niet goed blijven plakken aan je deeg na het opmaken, dan helpt het als je het deeg even een beetje natspuit met een plantenspuit. Daarna het deegstuk even door de sesamzaadjes rollen of bij een bolletje, even "dippen" in een bakje met zaadjes en daarna bakblik in of bij broodjes op de plaat om te rijzen.

Broodbakmachine en sesamzaad

Mocht je een broodbakmachine gebruiken dan adviseren we je pas in een laat stadium in de kneedfase het zaad toe te voegen omdat de anti-kleeflaag sneller slijt wanneer je kneed met harde dingen zoals zaden. Bij sommige bbm's hoor je in de loop van het kneedproces een paar piepjes als teken dat dan de zaden toegevoegd kunnen worden.aanpassing/controle: 20230301

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

vraag het broodsmakelijk

populair

home­ >vraag het broodsmakelijk

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen